Magyaros makaroni
Hozzávalók:
- 3 ujjnyi szelet császárszalonna
 - 50 dkg sertéscomb
 - 1 fej vöröshagyma
 - 2ek pirospaprika
 - 2 zöldpaprika
 - 1paradicsom
 - 60 dkg makaróni
 - 12 dkg reszelt sajt
 - só
 
Elkészítés:
A császárszalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd ha már kész a pörköltalap, jöhet a kockára vágott sertéscomb, a foghagyma, a só, és kis adagokban a víz. Ha elkészült a pörkölt, adjuk hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Főzzük ki a makarónit, majd ha leszűrtük, keverjük össze a pörkölttel. Öntsük jénai edénybe, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük forró sütőben kb. 20 percig.
Hasonló receptek
Sertéscomb kolbászos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Béarni torta
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Krumplisaláta csirkemellel
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes