Magyaros makaroni
Hozzávalók:
- 3 ujjnyi szelet császárszalonna
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2ek pirospaprika
- 2 zöldpaprika
- 1paradicsom
- 60 dkg makaróni
- 12 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A császárszalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd ha már kész a pörköltalap, jöhet a kockára vágott sertéscomb, a foghagyma, a só, és kis adagokban a víz. Ha elkészült a pörkölt, adjuk hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Főzzük ki a makarónit, majd ha leszűrtük, keverjük össze a pörkölttel. Öntsük jénai edénybe, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük forró sütőben kb. 20 percig.
Hasonló receptek
Ricottával töltött cukkini
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Részeges hal
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabpelyhes túrógombóc
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes