Tökfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gyalult tök
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb hagyma
  • olaj
  • kávéskanálnyi ecet
  • kapor
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • étkezési keményítő vagy liszt a sűrítéshez

Elkészítés:

Tököt besózom és állni hagyom. Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, kis pirospaprikával megszórom, bele a felvágott paradicsomot és paprikát. A tököt kinyomkodom és ráteszem a lecsós alapra, felengedem vízzel, hogy ellepje, kávéskanálnyi ecetet és kaprot adok hozzá. Ha megfőtt tejfölös habarással sűrítem.

Hasonló receptek

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csudajó spenót

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes

Zöldséges egytálétel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: