Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1/2 kg gyalult tök
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb hagyma
- olaj
- kávéskanálnyi ecet
- kapor
- só
- pirospaprika
- 2 dl tejföl
- étkezési keményítő vagy liszt a sűrítéshez
Elkészítés:
Tököt besózom és állni hagyom. Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, kis pirospaprikával megszórom, bele a felvágott paradicsomot és paprikát. A tököt kinyomkodom és ráteszem a lecsós alapra, felengedem vízzel, hogy ellepje, kávéskanálnyi ecetet és kaprot adok hozzá. Ha megfőtt tejfölös habarással sűrítem.
Hasonló receptek
Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csudajó spenót
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes
Zöldséges egytálétel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes