Tökfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gyalult tök
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb hagyma
  • olaj
  • kávéskanálnyi ecet
  • kapor
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • étkezési keményítő vagy liszt a sűrítéshez

Elkészítés:

Tököt besózom és állni hagyom. Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, kis pirospaprikával megszórom, bele a felvágott paradicsomot és paprikát. A tököt kinyomkodom és ráteszem a lecsós alapra, felengedem vízzel, hogy ellepje, kávéskanálnyi ecetet és kaprot adok hozzá. Ha megfőtt tejfölös habarással sűrítem.

Hasonló receptek

Virslis rakottas

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Tonnhal Körtepürével

Egytálétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: