Krumplifőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • egy evőkanál liszt
  • kevés étolaj
  • néhány babérlevél
  • víz

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Főzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz. Főzzük még pár percig kevergetve.

Hasonló receptek

Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőtészta

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csudajó spenót

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: