Krumplifőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • egy evőkanál liszt
  • kevés étolaj
  • néhány babérlevél
  • víz

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Főzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz. Főzzük még pár percig kevergetve.

Hasonló receptek

Petrezselymes-tojásos tésztasaláta

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes

Székelykáposzta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött szafaládé

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: