Krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- kevés pirospaprika
- 2 dl tejföl
- egy evőkanál liszt
- kevés étolaj
- néhány babérlevél
- víz
- só
Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Főzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz. Főzzük még pár percig kevergetve.
Hasonló receptek
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkiniropogós
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkinifőzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes