Receptkereső

Spenótos rizottó sült karajjal

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg spenót
  • 1 szál póréhagyma
  • 30 dkg kerek szemű rizs
  • 6 dl zöldségleves
  • kockából
  • 1 dl olaj
  • 3 dkg vaj
  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • szeletben

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk és egy percre sós, forró vízbe tesszük. Amikor a levelek összeestek, levesszük, leszűrjük és a spenótot hideg vízben lehűtjük, majd összevagdaljuk. A pórét megtisztítjuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk. A zöldséglevest felforrósítjuk. 1. Az olaj felét nagyobb edényben felmelegítjük, rátesszük a rizst és kevergetve felmelegítjük. A forró levest folyamatosan, merőkanalanként adjuk a rizshez, de mindig csak annyit, amennyit felvesz. Ezt a rizst nem takarjuk le és nagyon kis lángon készítjük, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen az alja. Nem kell teljesen puhának lennie, viszont nem lehet száraz sem. (Természetesen, aki puhán szereti a rizst, úgy főzi.) 2. A vajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a spenótot, összekeverjük és a rizshez adjuk. Az egészet még 3-4 percen át pároljuk. 3. A húst sózzuk, borsozzuk és a maradék olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük (5-8 perc). Tálaláskor tányérra szedjük a szaftos rizottót mellé tesszük a sült karajt. Ízlés szerint tehetünk mellé párolt zöldséget vagy sült paradicsomot is.

Új keresés

Válasszon diétát: