Pelyhes-magos halvagdalt
Hozzávalók:
- 40 dkg b?r és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süll? is)
- 5-5 dkg zabés búzapehely
- 3 dl tej
- 1 ev?kanál szezámmag
- 2 ev?kanál hántolt apraforgómag
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- kb. 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál fekete bors
- 2 ev?kanál citromlé
- 3-4 ev?kanál zsemlemorzsa#A sütéshez: olaj
Elkészítés:
A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, lefödve duzzadni-hűlni hagyjuk. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszából jó féltenyérnyi pogácsákat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
Hasonló receptek
Máj egészben
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fincsibe
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májas sajttekercs
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes