Pelyhes-magos halvagdalt

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg b?r és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süll? is)
  • 5-5 dkg zabés búzapehely
  • 3 dl tej
  • 1 ev?kanál szezámmag
  • 2 ev?kanál hántolt apraforgómag
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • kb. 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál fekete bors
  • 2 ev?kanál citromlé
  • 3-4 ev?kanál zsemlemorzsa#A sütéshez: olaj

Elkészítés:

A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, lefödve duzzadni-hűlni hagyjuk. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszából jó féltenyérnyi pogácsákat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek

Grillezett csirkecombok padlizsánágyon

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rizottóval töltött csirkemell

Húsétel, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vagdalt

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: