Aszalt gyümölcsös pulyka

Ételtípus: Főétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 egész pulyka
  • 6 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy marék aszalt szilva
  • egy marék aszalt barack
  • 6-8 szelet bacon
  • 2 közepes alma
  • 5-6 szál rozmaring
  • pulykafűszer
  • másfél kg krumpli
  • olaj
  • sör

Elkészítés:

Egy hatalmas tepsit olajozz ki. Tedd bele a krumpli nagy részét vékony karikákra szelve. Két fej vöröshagymát is karikázz rá és dobálj a tetejére néhány bacon szeletet apró darabokban. Helyezd rá a pulykát, amit előtte jól sózz és fűszerezz meg. Picit sózd a krumplit is. Vagdosd be a pulykát, tűzdeld bele a rozmaringot, tégy egy pár szálat a pulyka hasába is. Tégy néhány bacont is a pulykára és szórj szanaszét néhány fokhagymát. A szárnyas pocakjába tedd bele az összes aszalt gyümölcsöt, a maradék hagymát és fokhagymát, az almát és fűszerezd meg. Kicsit locsold meg sörrel és olajjal, majd fedd le alufóliával és told be a sütőbe. Süsd annyi órán keresztül, ahány kilós a pulyka, de ha már nagyjából megpuhult, vedd ki és locsolgasd meg sörrel, a szaftjával és told vissza a sütőbe. Amikor teljesen kész, vedd le róla a fóliát és pirítsd, közben locsolgasd tovább.Ha nem elegendő a köret ami vele sült, süthetsz hozzá sültkrumplit vagy párolhatsz hozzá almaszeleteket.

Hasonló receptek

Zöldségfalatkák olaszosan

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szárnyashússal töltött alma

Főétel, Nehéz

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: