Spenótos rakott tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg makaróni tészta
- 50 dkg spenót
- 2 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- szerecsendió
- 8 vékony szelet füstölt szalonna
- 2 tojássárgája
- 10 dkg (ementáli
- gouda) reszelt sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A makarónit sós vízben kifőzzük, al dente módra, azaz éppen meg legyen főve, de ne áztassuk el, majd lecsöpögtetjük. A spenótot a vajban megpároljuk úgy, hogy minden víz elpárologjon belőle (ha szükséges, szitán kinyomjuk a maradék vizet) és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A szalonnát teflonban megfuttatjuk. Tűzálló tálba rakunk egy réteg tésztát, spenótot, majd szalonnát és ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tésztát teszünk. A tojássárgákat a tejjel meg a reszelt sajt felével habosra keverjük és a tészta tetejére öntjük. A maradék sajttal megszórjuk és csak annyi időre tesszük be a sütőbe, hogy az ízek összeérjenek, a sajt pedig az étel tetejére olvadjon.
Hasonló receptek
Francia rakottburgonya
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai csirke - olcsó, egyszerű
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis lazac
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes