Mandulás marha

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál chilipor
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 szelet kenyér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 2 evőkanál mandula (őrölt)
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál vörösborecet
  • fél fej kelkáposzta

Elkészítés:

Előző este tegyük ki a két szelet kenyeret szikkadni, szükség lesz rá a mártásnál. A negyedekre vágott paradicsomokat, a mandulát, a chiliport, a fokhagymát meg az olajat turmixoljuk össze. Szórjuk bele a szikkadt kenyérdarabokat, majd öntsük rá a kétféle ecetet. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Szeleteljük fel a húst, klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk és roston süssük meg a cikkekre vágott kelkáposztával együtt. A kész húst tegyük tányérra a kellel együtt, majd a sütőserpenyőbe borítsuk bele a szószt, melegítsük fel és öntsük a tányéron húsra. Finom vacsoraként tálaljuk.

Hasonló receptek

Ünnepi rakott gomba

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Vaskos diós tészta

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült pulykacomb mézes mázzal

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: