Hagymás sertésmáj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
- 1 mokkáskanál szárított majoránna
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk. Kis kockákra vágjuk a szalonnát és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot. A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Makaróni olasz módon
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Saag Aloo
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Marhasült zsázsás vajkrémmel
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes