Piperade
Hozzávalók:
- 8-8 paradicsom és zöldpaprika
- 20 dkg füstölt tarja
- 6 tojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirított kenyérszeletek
- só
Elkészítés:
Az olajban néhány percig pároljuk a felszeletelt paprikát, meg a cikkekre vágott paradicsomot. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük és állandóan kevergetjük, így saját levében puhul meg. Amikor a paradicsom szétfőtt, belekeverjük az elhabart tojásokat és ezzel addig sütjük, amíg az egész megkocsonyásodik. Tálalás előtt csíkokra vágott tarjával betakarjuk és pirított kenyérrel kínáljuk.
Hasonló receptek
Darálthúsos penne
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges rizses szárnyasragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsomos makaróni
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes