Dómika

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1/4 kg kenyér felszeletelve
  • vagy hat zsömle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt (lehet
  • sőt jó
  • ha többféle)

Elkészítés:

A kenyér, vagy zsömleszeleteket kivajazott tűzálló tálba sorban lerakjuk, meghintjük borsónyi vajdarabokkal és megszórjuk reszelt sajttal. Újabb kenyérréteg, vaj és sajt következik mindaddig, amíg a hozzávalókból tart. A végén az egészet meglocsoljuk a sós tejjel és addig sütjük, míg a kenyér a tejet teljesen magába nem szívja, ill. a teteje szép piros lesz. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a sajt megkeseredhet!

Hasonló receptek

Pulykamell távol-keleti módra

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kelkáposztafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pasta carbonara

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: