Dómika

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1/4 kg kenyér felszeletelve
  • vagy hat zsömle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt (lehet
  • sőt jó
  • ha többféle)

Elkészítés:

A kenyér, vagy zsömleszeleteket kivajazott tűzálló tálba sorban lerakjuk, meghintjük borsónyi vajdarabokkal és megszórjuk reszelt sajttal. Újabb kenyérréteg, vaj és sajt következik mindaddig, amíg a hozzávalókból tart. A végén az egészet meglocsoljuk a sós tejjel és addig sütjük, míg a kenyér a tejet teljesen magába nem szívja, ill. a teteje szép piros lesz. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a sajt megkeseredhet!

Hasonló receptek

Zöldfűszeres lasagne

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Marhasült zsázsás vajkrémmel

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült brokkoli sonkával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: