Receptkereső

Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 500 g nephropan kenyérpor
  • 20 g élesztő
  • 5 g cukor
  • 15 g olaj
  • 5 dl víz

Elkészítés:

Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos vízben elkeverjük, majd 20-25 percig állni hagyjuk. A kenyérporhoz hozzáadjuk az előzőleg elkészített kovászt, az olajat és kb. 4 dl langyos vizet. Alaposan összedolgozzuk. A tésztát olajjal kikent sütőformába öntjük. A tésztát letakarva 20-25 percig kelesztjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. (Háztartási sütőben a sütés megkezdése előtt célszerűen az alábbi módon fejleszthetünk gőzt: vízzel telt tálkát a már előmelegített sütőbe helyezünk.)

Új keresés

Válasszon diétát: