Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 500 g nephropan kenyérpor
  • 20 g élesztő
  • 5 g cukor
  • 15 g olaj
  • 5 dl víz

Elkészítés:

Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos vízben elkeverjük, majd 20-25 percig állni hagyjuk. A kenyérporhoz hozzáadjuk az előzőleg elkészített kovászt, az olajat és kb. 4 dl langyos vizet. Alaposan összedolgozzuk. A tésztát olajjal kikent sütőformába öntjük. A tésztát letakarva 20-25 percig kelesztjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. (Háztartási sütőben a sütés megkezdése előtt célszerűen az alábbi módon fejleszthetünk gőzt: vízzel telt tálkát a már előmelegített sütőbe helyezünk.)

Hasonló receptek

Tönköly pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Teljes kiőrlésű kenyér

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Csiburéki

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: