Csirkeragu leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 3 szál sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • kis darab karalábé
  • petrezselyem és zellerlevél
  • olaj
  • bors
  • fokhagyma ételízesítő

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézek, a csontot egy fazékban felteszem főni. A habját leszedem, amikor már nem habzik tovább kis lángon főzöm. Kis sót, ételízesítőt adok hozzá. Amíg fő a csirkemellfilét kockákra vágom, kis olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a megtisztított, karikákra vágott répát, kockára vágott karalábét, borsót. 2 gerezd összezúzott fokhagymát adok hozzá. A fővésben lévő csont levéből merek rá és megpárolom. Ha elkészült rászűröm a csontlét, ízesítem szükség szerint sóval, borssal. Hozzáadom az apróra vágott petrezselyem- és zeller zöldet és pár percig még együtt forralom.

Hasonló receptek

Sajtos parajleves pirított zsemlekockával

Leves, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Frankfurti leves

Leves

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Feketebableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: