Tejjel készült burgonyakrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 dl tej
- petrezselyem
- pirított kenyérszeletek
Elkészítés:
Vizet forralunk, sót teszünk bele, a burgonyát megfőzzük héjastól. Villával alaposan szétnyomkodunk és míg forró, elkeverjük tejjel, vajjal és sóval. Tejet vízzel hígítjuk, majd lassanként a burgonyához öntjük. Megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Kenyereket pirítunk és a leveshez tálaljuk.
Hasonló receptek
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Csirkehúsleves póréhagymával
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egyszerű zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes