Tejjel készült burgonyakrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 dl tej
- petrezselyem
- pirított kenyérszeletek
Elkészítés:
Vizet forralunk, sót teszünk bele, a burgonyát megfőzzük héjastól. Villával alaposan szétnyomkodunk és míg forró, elkeverjük tejjel, vajjal és sóval. Tejet vízzel hígítjuk, majd lassanként a burgonyához öntjük. Megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Kenyereket pirítunk és a leveshez tálaljuk.
Hasonló receptek
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes