Csokis bomba
Hozzávalók:
- 300 g gliadinmentes kenyér
- 200 g cukor
- 150 g margarin
- 100 g darált dió
- 4 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítés:
A szárított gliadinmentes kenyeret diódarálón ledaráljuk. Hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a cukrot és a lekvárt. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe belekeverjük a darált diót, ízesítjük a rumaromával és jól összedolgozzuk. A másik felébe a kakaóport tesszük és ezt is jól összedolgozzuk. A felemás masszából vizes kézzel a fél-fél gombócokat összeillesztjük.
Hasonló receptek
Madártej
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Diós-meggyes rakott kifli
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes
Téli csemege
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes