Fokhagymás camembert leves
Hozzávalók:
- 20 dkg camembert sajt
- 8 dl zöldség erőleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál vaj
- 3-4 evőkanál tej
- fehér bors
- színes bors
- pirított gluténmentes kenyérkockák
Elkészítés:
A megforrósított vajon megpirítjuk a rizslisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. (Az erőlevest készíthetjük gluténmentes leveskockából is.) Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert sajtot. őrölt fehér- és színes borssal fűszerezzük. Felforraljuk és addig főzzük, amíg a sajt leválik a héjáról. Leszűrjük. Csészében tálaljuk és pirított hajdinás kenyérkockákat szórunk a tetejére.
Hasonló receptek
Tejes zöldségleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolikrémleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes