Tejfölös zöldségleves
Hozzávalók:
- 4-5 közepes sárgarépa
- 1-2 gyökér
- kis karalábé
- kis zeller
- 1 pohár tejföl
- ételízesítő
- 1 ek. liszt
- víz
Elkészítés:
A zöldségeket lereszeljük, vagy robotgéppel legyaluljuk. Kevés olajon megpároljuk, meghintjük sóval, vagy ízlés szerinti levesízesítővel, felöntjük 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, a pohár tejfölbe lisztet keverünk, a forró levesből merőkanálnyival felöntjük, majd az egészet kevergetés közben a leveshez öntjük. Vágott petrezselyemmel díszítjük.
Hasonló receptek
Szalonnás újburgonyaleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségleves szerecsendióval
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes