Szilvás gombóc (10 darab)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg héjában főtt
  • melegen áttört burgonya
  • 10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
  • 10 dkg schär mix b/emese kenyérpor/mantler liszt/coelipan
  • fahéjjal kevert kristálycukor
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál zsír
  • porcukor
  • 10 szilva
  • 1 tojás
  • olaj/zsír

Elkészítés:

A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a liszttel, diónyi zsírral, egy tojással és egy csipetnyi sóval. Ne legyen túl lágy, rugalmas tésztát kell kapnunk! Belisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és lisztbe mártott késsel kb. 5x5 cm-es lapokra vágjuk. A válogatott szilvát megmossuk, kimagozzuk és minden tésztalapocska közepére egy-egy szilvát helyezünk. A mag helyére fahéjjal kevert kristálycukrot teszünk, a négyzet sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócot formálunk belőle. A zsemlemorzsát a zsíron vagy olajon világosbarnára pirítjuk. A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük és miután a gombócok feljönnek a víz felszínére, csendesebbre állítva fedő alatt még 10-15 percig főzzük. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tetejüket (fahéjas) porcukorral bőven meghintve fogyasztjuk.

Hasonló receptek

Almás rétes

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Puncs szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Amerikai almás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: