Receptkereső

Szilvás gombóc (10 darab)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg héjában főtt
  • melegen áttört burgonya
  • 10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
  • 10 dkg schär mix b/emese kenyérpor/mantler liszt/coelipan
  • fahéjjal kevert kristálycukor
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál zsír
  • porcukor
  • 10 szilva
  • 1 tojás
  • olaj/zsír

Elkészítés:

A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a liszttel, diónyi zsírral, egy tojással és egy csipetnyi sóval. Ne legyen túl lágy, rugalmas tésztát kell kapnunk! Belisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és lisztbe mártott késsel kb. 5x5 cm-es lapokra vágjuk. A válogatott szilvát megmossuk, kimagozzuk és minden tésztalapocska közepére egy-egy szilvát helyezünk. A mag helyére fahéjjal kevert kristálycukrot teszünk, a négyzet sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócot formálunk belőle. A zsemlemorzsát a zsíron vagy olajon világosbarnára pirítjuk. A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük és miután a gombócok feljönnek a víz felszínére, csendesebbre állítva fedő alatt még 10-15 percig főzzük. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tetejüket (fahéjas) porcukorral bőven meghintve fogyasztjuk.

Hasonló receptek

Candidásoknak-élesztőmentes sütemény

Desszert, Könnyű

Candida, Mogyorómentes, Cukormentes

Grízes piskóta gyümölccsel

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Joghurtos szivecske

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: