Kalács lisztérzékenyeknek
Hozzávalók:
- 2 dl tej (1,5%-os)
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg rizsliszt
- 4 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 8 dkg cukor (vagy szorbitol)
- 1 evőkanálk olaj
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe beáztatjuk az élesztőt. A kukoricalisztet, a rizsliszttel, a margarinnal, a maradék langyos tejjel, a tojássárgájával és a tejbe áztatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Kevés sóval és a cukorral (vagy cukorpótlóval) ízesítjük. A tésztát hólyagosra jól kidolgozzuk, majd olajjal kikent formába téve meleg helyen kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 1 órán keresztül sütjük. Cukorbetegeknek érdemes a kalács súlyát még egészben megmérni, hogy követni tudják az elfogyasztott kalács szénhidrát-mennyiségét.
Hasonló receptek
Sós gofri (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött ?szibarack
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Narancstorta
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes