Kalács lisztérzékenyeknek
Hozzávalók:
- 2 dl tej (1,5%-os)
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg rizsliszt
- 4 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 8 dkg cukor (vagy szorbitol)
- 1 evőkanálk olaj
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe beáztatjuk az élesztőt. A kukoricalisztet, a rizsliszttel, a margarinnal, a maradék langyos tejjel, a tojássárgájával és a tejbe áztatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Kevés sóval és a cukorral (vagy cukorpótlóval) ízesítjük. A tésztát hólyagosra jól kidolgozzuk, majd olajjal kikent formába téve meleg helyen kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 1 órán keresztül sütjük. Cukorbetegeknek érdemes a kalács súlyát még egészben megmérni, hogy követni tudják az elfogyasztott kalács szénhidrát-mennyiségét.
Hasonló receptek
Csokis kalács
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Mandulás muffin (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Töltött barack leveles tésztában sütve
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes