Receptkereső

Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg kifilézett pulyka felsőcomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zsálya
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál méz
  • fél dl olaj
  • 3 dl zöldségleves
  • 1 mokkáskanál keményítő
  • őrölt bors#A körethez: 3 cukkini
  • 3 zsemle
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A pulykacombot vágjuk félbe, majd a húst hosszában vágjuk be a bőréig és sózzuk, borsozzuk meg. A felszeletelt fokhagymát meg a zsályát tegyük a húsvágatba és kötözőzsineggel szorosan kötözzük össze. Kenjük meg a mustáros mézzel és a forró olajban minden oldalukat pirítsuk meg, utána fektessük tepsibe, öntsük rá a sült zsírt meg a zöldséglevest. Takarjuk le alufóliával és 190 °C-os sütőben pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát és a pulykacombokat süssük pirosra. A körethez a cukkinikat reszeljük tálba, sózzuk meg, keverjük össze, pár percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Ezután adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a borsot és a petrezselymet. Ha kell sózzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk belőle nagyobb fasírtokat és a forró olajban süssük pirosra. A visszamaradt szaftot forraljuk fel, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be és húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a félbevágott cukkinifasírtokat és a pulykacombszeleteket locsoljuk körbe a szaftjával.

Hasonló receptek

Vidámfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Krumplibohóc

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: