Receptkereső

Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg kifilézett pulyka felsőcomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zsálya
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál méz
  • fél dl olaj
  • 3 dl zöldségleves
  • 1 mokkáskanál keményítő
  • őrölt bors#A körethez: 3 cukkini
  • 3 zsemle
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A pulykacombot vágjuk félbe, majd a húst hosszában vágjuk be a bőréig és sózzuk, borsozzuk meg. A felszeletelt fokhagymát meg a zsályát tegyük a húsvágatba és kötözőzsineggel szorosan kötözzük össze. Kenjük meg a mustáros mézzel és a forró olajban minden oldalukat pirítsuk meg, utána fektessük tepsibe, öntsük rá a sült zsírt meg a zöldséglevest. Takarjuk le alufóliával és 190 °C-os sütőben pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát és a pulykacombokat süssük pirosra. A körethez a cukkinikat reszeljük tálba, sózzuk meg, keverjük össze, pár percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Ezután adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a borsot és a petrezselymet. Ha kell sózzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk belőle nagyobb fasírtokat és a forró olajban süssük pirosra. A visszamaradt szaftot forraljuk fel, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be és húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a félbevágott cukkinifasírtokat és a pulykacombszeleteket locsoljuk körbe a szaftjával.

Új keresés

Válasszon diétát: