Receptkereső

Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 filézett kacsamell
  • 1 kiskanál őrölt mustármag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál chiliolaj
  • őrölt bors#A körethez: 40 dkg száraz bab (fehér)
  • zöldségleves
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 2 szál friss zsálya
  • 2 szál friss rozmaring
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kacsamellfilék bőrét irdaljuk be és ízesítsük sóval, borssal, őrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a chiliolajjal és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. A körethez az előző este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel főni, majd amikor megpuhult, szűrjük le és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszűrt főtt babot és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab főzőlevéből másfél decit és közepes tűzön főzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával és rozmaringgal fűszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne főzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bőrükkel lefelé tegyük forró serpenyőbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bőrükkel felfelé tegyük tepsibe és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura és forrón kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: