Savoyai csőben sült burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg zsíros sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felszeleteljük és sós forró vízben 5 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és konyharuhán megszárítjuk. A sütőtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 200 ?C-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütő hőmérsékletét 180 ?C-ra mérsékeljük.

Hasonló receptek

Sült csirke joghurtos burgonyával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zellerfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkini fözelék ahogy én készitem

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: