Receptkereső

Savoyai csőben sült burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg zsíros sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felszeleteljük és sós forró vízben 5 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és konyharuhán megszárítjuk. A sütőtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 200 ?C-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütő hőmérsékletét 180 ?C-ra mérsékeljük.

Hasonló receptek

Sonkás alagút

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ricottával töltött cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Lenygyel zöldbab tál

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: