Portugál feijoada
Hozzávalók:
- 40 dkg bab (piros)
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg szalonna
- 3 szelet sertésborda
- 15 dkg lángolt kolbász
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A babot 12 órára beáztatjuk, majd lecsepegtetjük és lábasba tesszük. Annyi sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd felforraljuk és időnként megkeverve kislángon 1 óráig főzzük. A hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk és együtt megpirítjuk. Belekeverjük a babot és annyit a bab főzővizéből, hogy még éppen ne lepje el az ételt. Beletesszük a kolbászt, sóval, borssal ízesítjük és lefedve 1 óráig főzzük, míg a bab megpuhul. A főzés végére csak kevés lé maradjon rajta (ha szükséges, főzés közben a bab főzővizéből időnként öntsünk alá).
Hasonló receptek
Gombás, csirkemájas rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tejfölös burgonyafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes