Portugál feijoada
Hozzávalók:
- 40 dkg bab (piros)
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg szalonna
- 3 szelet sertésborda
- 15 dkg lángolt kolbász
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A babot 12 órára beáztatjuk, majd lecsepegtetjük és lábasba tesszük. Annyi sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd felforraljuk és időnként megkeverve kislángon 1 óráig főzzük. A hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk és együtt megpirítjuk. Belekeverjük a babot és annyit a bab főzővizéből, hogy még éppen ne lepje el az ételt. Beletesszük a kolbászt, sóval, borssal ízesítjük és lefedve 1 óráig főzzük, míg a bab megpuhul. A főzés végére csak kevés lé maradjon rajta (ha szükséges, főzés közben a bab főzővizéből időnként öntsünk alá).
Hasonló receptek
Pasta carbonara
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Narancsos-spenótos csirkesaláta
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes