Receptkereső

Báránysült köményes burgonyasalátával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál koriandermag
  • 1 csokor korianderlevél
  • 4 szelet (2 cm vastag) báránycomb
  • 8 evőkanál tengeri só
  • 4 evőkanál őrölt bors#A körethez
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 12 olajbogyó (fekete)#A fűszerkeverékhez
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szójaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál őrölt koriander
  • őrölt bors

Elkészítés:

A koriandermagot durvára törjük. A korianderlevelet megmossuk és lecsöpögtetjük. A húst a tengeri sóval, a borssal és a korianderrel mindkét oldalukon vastagon megszórjuk, a korianderlevéllel befedjük, felcsavarjuk, folpackba csomagoljuk és 3 órára hűtőbe tesszük. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. A mézet, a borecetet, az olajat, a köményt és a pirospaprikát habosra keverjük. A kész burgonyát meghámozzuk és rögtön meglocsoljuk az olajos szósszal. Az olajbogyókat felkarikázzuk és ezt a szószos burgonya tetejére szórjuk. A húsról a folpackot levesszük, a tetejéről a sós mázt lekaparjuk. Grillen aranyszínűre pirítjuk. A citromokat negyedekre vágjuk. A szójaszószt, az olajat, a citromlét és a koriandert habosra keverjük, majd borssal ízesítjük. Ezzel a bárányszeleteket meglocsoljuk, a szósszal leöntjük és a burgonyasalátával tálaljuk. A citromnegyedekkel körítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: