Rostban dús tál
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 1 fej kelkáposzta
- 25 dkg főtt lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál zeller
- 3 sárgarépa
- olaj
- főzőtejszín
- só
- bors
- erőleves kocka
Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük majd lecsepegtetjük. A húst kockákra vágom és olajban pirosra sütöm. Majd kivesszük az olajból, helyet adva a zöldségeknek. A kockákra vágott vöröshagymát, a zellert és a sárgarépát átpirítjuk, majd visszatesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a kelkáposztát és a főtt lencsét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Beledobjuk a leveskockát és felforraljuk. Amikor minden megpuhult tejszínnel gazdagítjuk.
Hasonló receptek
Libamájjal töltött csirkemellfilé paprikás mártással
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós csusza
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
juhsajtos burgonyaszuflé
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes