Angolna nyárson sütve
Hozzávalók:
- 60 dkg tisztított angolna
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 4 húsos zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
Elkészítés:
Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk, olajjal leöntjük és néhány órán át, állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát a haldarabokhoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk. A halat lecsepegtetjük és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva, nyársra fűzzük.
Hasonló receptek
Borban pácolt máj roston sütve
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egybesült spenótos pulykafasirt
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirke zöldborsós szószban
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes