Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • vékony
  • kis szeletekre vágott máj (sertés-
  • marhamáj is lehet)
  • só (a végén)
  • bors
  • szárított kakukkfű
  • kevés zsiradék
  • alma
  • vaj
  • fahéj
  • kevés víz

Elkészítés:

A májszeleteket bedörzsöljük borssal és sok-sok kakukkfűvel, majd teflonserpenyőben minimális zsiradékon átsütjük mindkét oldalukat. Tényleg legyen jól átsütve! Mikor kész, enyhén megsózzuk. Közben a nem túl vékony szeletekre vágott almát kevés vajra téve, kevés vízzel (vagy borral) felöntve, fahéjjal meghintve fedő alatt megpároljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt szétfőne! Adjuk a sült máj mellé, rizs kíséretében.

Hasonló receptek

Boszorkánypecsenye

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Májas lepény

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: