Pulykamell távol-keleti módra

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg pulykamell (de lehet akár pulyka felsőcomb is)
  • 1 piros paprika
  • 1 zöld paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,25 dl tyúkhúsleves (kockából)
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 kiskanál só
  • 1/2 kiskanál bors
  • 1 kiskanál kínai fűszerkeverék
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítés:

A húst és a paprikákat vékony csíkokra, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát cikkekre, a pórét pedig karikákra szeljük. A levest a fűszerekkel és a keményítővel elkeverjük. Serpenyőben vagy wokban 1-1 evőkanál olajat felforrósítunk és a hozzávalókat a fenti sorrendben egyenként (fajtánként) erős tűzön pirítjuk. Addig kevergetjük, rázogatjuk, amíg a színük megváltozik és illatozni kezdenek, majd kiszedjük. A levest a sült hagymához öntjük, jól elkeverjük, felfőzzük és ízesítjük. Az összes hozzávalót beletesszük és felforrósítjuk. Azonnal tálaljuk. Köretként rizs illik hozzá.

Hasonló receptek

Portugál feijoada

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mogyorós csirke

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ricottával töltött cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: