Petrezselymes-tojásos tésztasaláta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg rövid csőtészta
  • 2 tojás
  • 2 dl sovány tejföl
  • 2 kemény paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor zöldhagyma szára
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet cukor
  • őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, hidegvízzel leöblítjük és az olajjal összekeverjük. A tojást keményre főzzük és még melegen lereszeljük. A megmosott paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagyma szárat és a petrezselymet apróra összevágjuk. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd sóval, borssal, csipetnyi cukorra ízesítjük. Belekeverjük a hagymazöldet, a petrezselymet, végül hozzáadjuk a kihűlt tojást is. A mártást ráöntjük a főtt tésztára és jól összekeverjük. Fóliával lefedve, hűtőben legalább 2 órán keresztül érleljük. Tálalás előtt átkeverjük.

Hasonló receptek

Makaróni olasz módon

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: