Receptkereső

A legfinomabb zöldborsófőzi

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • - 1 nagy
  • vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kevéske olaj
  • 4 csapott kanál liszt
  • picuri só
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A forró olajon picit megpirongatom a lisztet. Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni. Lassanként felöntögetem a borsó levével. Na, itt az ideje csomómentesre keverni. Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom. A maradék tejfölt tálaláskor biggyesztem a közepére.

Hasonló receptek

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Citrusba töltött vegyes rizs

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Chilis bab

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: