Paprikás rizses hús
Hozzávalók:
- 30 dkg hosszú szemű rizs
- 40 dkg főtt sertéshús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 7,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- 1 zöld színű paprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk, húsát kockákra vágjuk. A kis kockákra vágott húst az olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és az apróra vágott hagymát. Néhány percig együtt pároljuk. A meleg húslevessel felöntjük, majd beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal fűszerezzük és lefedve addig főzzük, míg minden leve elfő.
Hasonló receptek
Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges csirkemell
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák, Epebetegség, Köszvény
Spenótos gnocchi
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes