Lencsés halragu
Hozzávalók:
- 25 dkg tonhal
- 25 dkg lencse
- 2 zellerszár
- 4 paradicsom
- 2 zöldségleveskocka
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szegfűszeg
- őrölt koriander
- 1 kakukkfűág
- 1 babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az egyik hagymát felkockázzuk, a másikba beleszúrjuk a szegfűszeget. A halat hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk és pépesre zúzzuk. 9 dl vizet felforralunk és feloldjuk benne a leveskockákat. Az olajban az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a halat gyakran kevergetve aranyszínűre sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a koriandert, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, a szegfűszeges hagymát és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és az előző nap beáztatott lencsét is belekeverjük. Lefedve, kislángon addig főzzük, míg a lencse puha lesz.
Hasonló receptek
Sonkás sajtos rakott tészta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás tojás
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rakott zöldség
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes