Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg gnocchi (burgonyás)
  • 5 dkg (zsálya
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • snidling
  • kakukkfű
  • majoránna fűszerkeverék
  • 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, kivágjuk az ereit és a sütő grillrácsán vagy serpenyőben addig sütjük, amíg a héjuk teljesen megfeketedik. A fűszereket megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Kis serpenyőben, 4 evőkanál olajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük és lefedjük. A megsült paprikák héját hideg víz alatt ledörzsöljük, a húsukat kis kockákra vágjuk és belekeverjük a fűszeres mártásba. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Forró sós vízben megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük és alaposan összeforgatjuk a mártással. Akkor a legfinomabb, ha azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Ünnepi rakott gomba

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás csirke

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges húsos ragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gluténmentes, Laktózmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: