Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg gnocchi (burgonyás)
  • 5 dkg (zsálya
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • snidling
  • kakukkfű
  • majoránna fűszerkeverék
  • 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, kivágjuk az ereit és a sütő grillrácsán vagy serpenyőben addig sütjük, amíg a héjuk teljesen megfeketedik. A fűszereket megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Kis serpenyőben, 4 evőkanál olajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük és lefedjük. A megsült paprikák héját hideg víz alatt ledörzsöljük, a húsukat kis kockákra vágjuk és belekeverjük a fűszeres mártásba. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Forró sós vízben megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük és alaposan összeforgatjuk a mártással. Akkor a legfinomabb, ha azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Karfiol vajas morzsával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vidámfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spárgafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: