Sonkás-paradicsomos rizottó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 25-25 dkg főtt sonka és hámozott paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1-1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék és olaj
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

A rizst négyszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a fűszerkeveréket. Sóval, borssal ízesítjük és kislángon puhára főzzük. A főtt rizst lecsöpögtetjük, összekeverjük a paradicsomos mártással, a paprikával és a felkockázott sonkával. Ha szükséges, újrafűszerezzük. Végül tűzálló tálba simítjuk, a sajttal megszórjuk és sütőben addig sütjük, míg a sajt aranyszínű lesz. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Zöldborsóval töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Májjal töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkés paella

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: