Körtével sült csirkecombok
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb
- 4-5 kemény körte
- 4-5 burgonya
- 3-4 evőkanál margarin
- só
- bors
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor zsálya
- margarin
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. A körtéket négybe vágjuk, magházát kivesszük. Tegyük a csirkecombokat egy nagy tálba, adjuk hozzá a körtedarabokat, az alaposan megmosott és kettévágott burgonyákat (nem kell meghámozni). Sózzunk, borsozzuk, tegyünk bele kakukkfű- és zsályaágakat. Csorgassuk meg olvasztott margarinnal, keverjük jól össze, majd az egészet öntsük egy nagy tepsibe. Alufóliával takarjuk be, 160-170 fokos sütőben süsük 40-50 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd még 10 percig süssük, hogy szép piros, ropogós legyen a pecsenyénk.
Hasonló receptek
Gombás-sonkás csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kefires csirkeszárny
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sevillai csirkemellfilé
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Keringési problémák, Allergia, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes