Almás csirke II.

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 30 dkg alma
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só.

Elkészítés:

A besózott csirkehúst kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, közé szeleteljük az almát, a sárgarépát és a tetejére elmorzsolunk 5 dkg margarint. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután a maradék margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát. Picit megsózzuk. A puha, megsült húst a mártással leöntjük és pár percre visszatoljuk a sütőbe. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Reszelt máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Borban párolt, sajttal, sonkával töltött csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: