Padlizsános hal
Hozzávalók:
- 60 dkg tengerihal-filé
- 50 dkg padlizsán
- 50 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- borsikafű
- só
Elkészítés:
A padlizsánt héjastól és hosszában ujjnyi vastagra szeleteljük. Teflonserpenyőben szeletenként elősütjük, majd besózzuk. A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk. Ezután egy tűzálló edényben rétegezzük a halat, a padlizsánt és a paradicsomkarikákat. Közben sózzuk, megszórjuk a borsikával és fokhagymával ízesítjük. Forró sütőben 200-220 Celsius-fokon 40 perc alatt pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Spenótos fasírtrolád
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Cigánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Batyuban sült halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák