Receptkereső

Padlizsános hal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengerihal-filé
  • 50 dkg padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • borsikafű

Elkészítés:

A padlizsánt héjastól és hosszában ujjnyi vastagra szeleteljük. Teflonserpenyőben szeletenként elősütjük, majd besózzuk. A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk. Ezután egy tűzálló edényben rétegezzük a halat, a padlizsánt és a paradicsomkarikákat. Közben sózzuk, megszórjuk a borsikával és fokhagymával ízesítjük. Forró sütőben 200-220 Celsius-fokon 40 perc alatt pirosra sütjük.

Új keresés

Válasszon diétát: