Húsos zöldbab
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab konzerv
- 3 szelt pulykamell
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 3 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A zöldbabot kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olívaolajon. Hőálló tálba rétegezzük az alapanyagokat. Alul a zöldbab fele, erre kerülnek a paradicsompürével bekent hússzeletek. Zúzott vagy aprított fokhagymát szórunk rá, végül rárakjuk a zöldbab másik felét is. Sütőben sütjük 20 percig, majd a tetejére ütjük a tojásokat, úgy hogy a sárgája egybe maradjon és visszatesszük a sütőbe.
Hasonló receptek
Sonkás rakott karfiol
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkecsorba szerb módra
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gomba tésztával
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes