Spenótos galuska, sajtos mártással

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • liszt
  • tojás
  • spenót (mirelit)
  • 20 dkg angolszalonna
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 2 dl tejszín
  • vaj

Elkészítés:

Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk. Kis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a rúd sajtkrémet, meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük. Ezzel locsoljuk meg a galuskát.

Hasonló receptek

Csirke sajtbundában

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás csirke

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: