Gyömbéres-fahéjas máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • nyers gyömbér
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl vörösbor
  • kevés olaj
  • őrölt fahéj
  • csipet bors
  • kevés só

Elkészítés:

A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve lefőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval meghintjük. Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.

Hasonló receptek

Firenzei halfilé

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény

Csirkemáj roston 2.

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: