Receptkereső
Gyömbéres-fahéjas máj
Hozzávalók:
- 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
- 1/2 dl szójaszósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- nyers gyömbér
- 1 dl húsleves
- 1 dl vörösbor
- kevés olaj
- őrölt fahéj
- csipet bors
- kevés só
Elkészítés:
A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve lefőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval meghintjük. Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.