Húsos spenót (Lehme biszbanah)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg spenót
  • 40 dkg sovány hús darálva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • kevés őrölt bors és szegfűbors
  • csipetnyi fahéj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A megmosott spenótot szárastól főzzük néhány percig. Vigyázzunk, hogy friss zöld színét ne veszítse el. Szűrjük le. A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, végül a spenótleveleket. Egy-két percig forraljuk össze, majd citromlével meglocsolva tálaljuk. Rizzsel kínáljuk.

Hasonló receptek

Baromfifasírt

Húsétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtmártásos csirke

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tonhal aszalt szilvával

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: