Receptkereső

Sajtos rakott zöldség

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldség (zöldbab
  • sárgarépa
  • spárga
  • karalábé
  • kelbimbó vagy karfiol)
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • vagy edami sajt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Bármelyik fent felsorolt zöldségből készíthető, de süthetjük vegyesen is. A zöldséget megtisztítjuk, ha kell eldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. A lisztből a tejjel és a vajjal besamelt főzünk (tej helyett főzhetjük a zöldség főzővizéből is), a tűzről levéve a tejföllel elkeverjük és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot. A főtt zöldség felét kiolajozott tűzálló tálra fektetjük, rásimítjuk a mártás felét, erre ismét zöldség jön és befedjük a mártással. Meghintjük a maradék sajttal és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk túl barnára, nehogy a tetején a sajt megkeseredjen.

Hasonló receptek

Paradicsomos sajtos penne

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Mogyorós csirke

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos galuska, sajtos mártással

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: