Rostban dús tál
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 1 fej kelkáposzta
- 25 dkg főtt lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál zeller
- 3 sárgarépa
- olaj
- főzőtejszín
- só
- bors
- erőleves kocka
Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük majd lecsepegtetjük. A húst kockákra vágom és olajban pirosra sütöm. Majd kivesszük az olajból, helyet adva a zöldségeknek. A kockákra vágott vöröshagymát, a zellert és a sárgarépát átpirítjuk, majd visszatesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a kelkáposztát és a főtt lencsét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Beledobjuk a leveskockát és felforraljuk. Amikor minden megpuhult tejszínnel gazdagítjuk.
Hasonló receptek
Rakott kenyér
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Malac osso buco
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borjútekercs zöldségekkel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes