Karfiol korianderes öntettel
Hozzávalók:
- Az öntethez: fél csokor koriander zöld
- 1 chili
- 1 citrom héja
- 20 dkg joghurt
- só
- fekete bors
- A karfiolhoz: diónyi kis gyömbér
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál rizsecet vagy valamilyen gyenge ecet (pl. gyümölcsecetek)
- 1 kis karfiol (60-80 dkg -os)
- 2-3 evőkanál napraforgóolaj
- só
Elkészítés:
Öntethez a koriander leveleit lecsipkedjük. (Párat díszítéshez félrerakunk.) A leveleket finomra vágjuk. Chili magházát kivágjuk, majd apróra kockázzuk. Citrom héját lereszeljük és a korianderrel, meg a chilivel együtt a joghurtba keverjük és ízesítjük sóval, borssal. Karfiolhoz a meghámozott gyömbért finomra aprítjuk. Szezámmagot mozsárban összetörjük. Fokhagymát átpasszírozzuk. Ezeket a hozzávalókat elkeverjük szójaszósszal és ecettel. Karfiolt rózsáira szedjük. Felforrósítjuk a wokot és az olajat felmelegítjük benne. A karfiolt 5-6 perc alatt állandóan kevergetve ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a gyömbéres keveréket, majd 2 percig még sütjük. Koriander öntettel tálaljuk.
Hasonló receptek
Brokkolis lazac
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecskesajtos brokkoli
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót főzelék
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes