Részeges hal
Hozzávalók:
- 4 szelet ponty
- 5 dkg liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 evőkanál olaj
- 3 dkg margarin
- 5 dkg vöröshagyma
- 0,5 dl bor
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk, jól besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A halat paprikás lisztben megforgatjuk és kevés felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott margarinban aranysárgára pirítjuk, borral felöntjük. Babérlevéllel, őrölt borssal, mustárral ízesítjük, majd az elősütött halakat beletéve, félig lefedve körülbelül 15 percig pároljuk.
Hasonló receptek
Sült nyúlhús
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Krumplifőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldség ágyon sült tengeri hal
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes