Receptkereső

Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg mélyhűtött spenótpüré
  • 1 l tej
  • 4 szelet 3-4 napos kenyér a héja nélkül
  • ízlés szerint kevés só
  • törött bors#A rántáshoz 3 nagy gerezd fokhagyma
  • kevés liszt
  • olaj (vagy zsír)

Elkészítés:

Kevés tejben (kb. 1 dl) megáztatom a SZIKKADT kenyérszeleteket, majd a saját mancsaimmal borsószem-méretűre szétgyurmázom. A tej többi részét egy 2 literes lábasba öntöm, majd lassú tűzre teszem melegedni. Fagyott állapotban hozzáteszem a spenótot és folyamatos figyelem mellett hagyom fölolvadni (kigúnyolnának érte, ha engedném a tejet odakozmálódni). Közben az összezúzott fokhagymagerezdekből, a lisztből és a zsírozóból fehér rántást készítek. A spenót felolvadt. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a kenyérzúzalékot, megsózom, megborsozom és felforralom. Belekapircsálom a fokhagymás rántást és néhány percig forralom (a lisztnek is meg kell főnie!). Ezután kész, kikapcsolom a lángot! (Ha esetleg sűrű lenne, kis vízzel hígítható.)

Hasonló receptek

Húsos zöldbab

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ünnepi rakott gomba

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Citrusba töltött vegyes rizs

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: