Serpenyőben sült vörösboros csirke
Hozzávalók:
- 12 csirkecomb
- 40 dkg (fagyasztott) vajbab
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 10 dkg magozott fekete olajbogyó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dl vörösbor
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a csirkecombokat, a finomra vágott hagymát, meg a zúzott fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott olajbogyót, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borral és 30 percig kislángon, néha megkeverve puhára pároljuk. Beletesszük a babot, átmelegítjük és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Májas rizottó
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mindent bele, úgy kell azt!
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karfiol korianderes öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes