Rizses hús törökösen
Hozzávalók:
- 25 dkg hosszú szemű rizs
- 1 csirkemell
- 10-10 dkg csirkemáj és fagyasztott zöldborsó
- 7,5 dkg vaj
- 3 dkg mandula
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
- csipetnyi sáfrány
- őrölt bors
- só#A díszítéshez: néhány apróra vágott pisztácia
Elkészítés:
A húst és a májat kis darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a hús- és a májdarabokat, majd rászórjuk a rizst és néhány percig pároljuk, míg a rizsszemek áttetszőek lesznek. A sáfránnyal elkevert meleg levessel felöntjük, beletesszük a zöldborsót, mandulát és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve puhára főzzük (a rizsnek minden folyadékot magába kell szívnia!). A pisztáciával megszórva kínáljuk.
Hasonló receptek
Csirke rókagombával
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos rizottó sült karajjal
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Chili mexikói bab
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes