Gombás-sajtos lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

A füstölt szalonna zsírját kisütjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fedő alatt addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a felkarikázott paprikát és borssal ízesítjük. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Addig forrósítjuk, amíg a paradicsom még egyben marad, de már üvegesedik, akkor belekeverjük a reszelt sajtot és forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Spárgafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Tonnhal Körtepürével

Egytálétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Francia rakottburgonya 2.

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: