Gombás-sajtos lecsó
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 25 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt füstölt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A füstölt szalonna zsírját kisütjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fedő alatt addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a felkarikázott paprikát és borssal ízesítjük. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Addig forrósítjuk, amíg a paradicsom még egyben marad, de már üvegesedik, akkor belekeverjük a reszelt sajtot és forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Karfiol vajas morzsával
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májas burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Magyaros makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes