Serpenyős csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 3 dkg vaj
- 1 teáskanál Piros arany
- só
- borsikafű
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 csomó metélőhagyma
- 1 csomó zellerzöld
Elkészítés:
A csirkemájat apró kockára szeleteljük. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a Piros Aranyat, és az apróra vagdalt zöld fűszernövényeket. (A zöldek szezonja után ugyanezek szárított változatát használjuk.) Vajjal kent serpenyőbe tesszük és közepesen forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Az idénynek megfelelő vajon párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk.#Zöldségpárolás:A megtisztított zöldségféléket daraboljuk, olvasztott vajon néhány percig pirítjuk, majd felengedjük egy ujjnyi vízzel, sózzuk és fedő alatt puhítjuk. Ha azonnal tálaljuk, színét és gazdag vitamintartalmát is megőrzi.
Hasonló receptek
Besamelles gombás rizs
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bazsalikomos omlett
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkés-sonkás rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes